Zeilen

De Edersee biedt voor zeilers en surfers de beste omstandigheden om hun sport te beoefenen. Hij is een uitstekend zeilgebied. Op het 27 km lange traject, vanaf de stuwdam/stuwmuur tot naar Herzhausen vindt men bovendien overal vrij toegankelijke baaien om te zwemmen, te picknicken en te ontspannen.

Bij terugkeer naar de ligplaats zou men de avondluwte bij mooi weer moeten incalculeren. Bij ruw weer kan de Edersee zeer atletisch worden.
Een zeilvergunning is vooralsnog niet verplicht, maar zeilkennis moet aangetoond worden, indien u een zeilboot wenst te huren.
Een officiële goedkeuring voor de meegebrachte eigen boot is vereist.
Op de Edersee gelden de voorrangsregels van stuwdamverordening. Het voor anker liggen en varen na zonsondergang is niet toegestaan, zoals ook verbrandingsmotoren verboden zijn.

Verschillende zeilscholen bieden cursussen aan voor het verwerven van de diverse zeilvaarbewijzen. Hiertoe zijn de modernste boten beschikbaar. Kieljachten, jollen, catamarans, electrojachten, etc., kunnen per uur, per dag en per week gehuurd worden. De boten zijn deels uitgerust met rolfokinstallatie, Stormfok, genua, electromotor, anker, zwemladder, chemisch toilet, kombuis etc..

360° panorama foto

Klik op de thumbnails. Aangezien de panorama’s om kwaliteitsredenen tot 3 MB groot zijn, moet u beschikken over een snelle internetverbinding.

Panoromabild Bootssteg - Hier klicken!
Bootssteg Segelschule