Fietsen in het fietsparadijs Edersee

Degene, die naar de Edersee komt om te fietsen, is enthousiast.
De Edersee biedt, alleen al met haar uitzicht over de groene heuvels van het Kellerwald, een geweldige landschappelijke coulisse. Familie- en autovrije fietspaden leiden direct langs het water naar de attracties en recreatie mogelijkheden van de regio.
Door de talrijke aanlegplaatsen van de passagiersboot Edersee, ontstaan er aantrekkelijke etappes, met veel mogelijkheden of om de route in te korten.
Bij ons relaxet men graag af en toe, om weer nieuwe energie te tanken.
Vooral voor families is de ER fietsroute een bijzondere belevenis.  50 km langs water en natuur, is zelfs voor de kleinsten goed te doen. U kunt de ER ook volgen om  naar verschillende attracties te komen. Of u gaat een dagje in de aantrekkelijke omgeving fietsen met etappes naar uw smaak.

U zult zien, hoe lekker u zich voelt, na zo´n dag.

Vanuit de hoofdroute van de ER, lopen vier fietsroutes  door de prachtige omgeving, de ER2, ER3, en ER4, leiden u door het Nationaalpark Kellerwald-Edersee.
Jong of oud, met kinderen of vrienden, gemoedelijk of sportief, wij nodigen u uit voor  een tocht op een van de spectaculairste fietspaden van Hessen. Dit geasfalteerde pad, loopt 26 km lang van de oude Hansestad Korbach naar Buhlen, op een oud treintraject. Je fietst door koele tunnels, tussen diepe sleuven, langs oude stations, hoge baandammen en bruggen, met een geweldig uitzicht, zoals bv. het „Selbacher“ viaduct.
De hele route heeft een stijging van hooguit 2%, dus ideaal voor families met kinderen.