Welkom in de vakantieregio Edersee

De vakantieregio Edersee is een paradijs voor recreatie en vakantieplezier midden in het bekoorlijke landschap van het Middengebergte van het Natuur- en Nationale Park Kellerwald-Edersee. De krachtige stuwdam/stuwmuur sluit het Ederdal af en schiep ongeveer 100 jaar geleden dit magische landschap van meren over een lengte van 27 km.

Van de stuwoorsprong tot aan de stuwdam/stuwmuur garanderen talrijke attracties, bezienswaardigheden en Vrijetijdspark belevenisvolle dagen bij een van de mooiste stuwmeren van Duitsland. In de directe omgeving van de oever leiden nieuwe en gezinsvriendelijke fietspaden naar de attracties en recreatievoorzieningen van de vakantieregio Edersee.

Voor de watersporter biedt de Edersee met zijn uitstekende kwaliteit van het water alle activiteiten die op een binnenmeer mogelijk zijn. Strand- en buitenzwembaden, alsook oeverpromenades nodigen uit tot zorgeloos waterplezier en flaneren. Vele inhammen zijn ware paradijsjes voor hengelaars, terwijl in andere surfers, zeilers, waterskiërs en duikers hun domein hebben.

Van viersterrenhotel tot hooihotel, herberg, pension of vakantieappartement: voor iedere smaak en geldbeurs is een geschikte accommodatie beschikbaar. Ongeveer 20 campings, meercampings en jeugdherbergen completeren het aanbod. Een zeer kundige gastronomie verheugt zich erop u, uw familie en vrienden welkom te mogen heten en te mogen verwennen.

De uitgestrekte rode beukenbossen in het Nationaal Park Kellerwald-Edersee worden sinds een paar jaar niet meer gebruikt voor de bosbouw en bijgevolg ontstaan ten zuiden van de Edersee de “oerbossen van morgen”. Geschoolde Nationaal Park-rangers en Natuurpark-scouts tonen u de schoonheden van het Natuurerfgoed Kellerwald en het bekoorlijke cultuurlandschap in het Natuurpark Kellerwald-Edersee.

Wandern auf dem Urwaldsteig Wandelen in de wilde natuur
De “Urwaldsteig Edersee” en de “Kellerwaldsteig”, twee klimtochten, brengen u in de wilde natuur van de vakantieregio Edersee. De jungletocht “Urwaldsteig Edersee” behoort tot de meest aantrekkelijke wandelklimtochten ten noorden van de Alpen en leidt over verstrengelde en steile paden door “Buchonia". Zo noemden de Romeinen ongeveer 2000 jaar geleden dit bekoorlijke, maar ook ontoegankelijk landschap.

 

 
Edersee Touristic GmbH

Voor vragen over uw verblijf aan de Edersee is de Edersee Touristic GmbH, met zijn vier toeristische informatiepunten rondom de Edersee eerste contactpersoon. We adviseren u graag competent, persoonlijk en vriendelijk.

 

Edersee Touristic GmbH
Hemfurther Str. 14
34549 Edertal-Affoldern
Tel. 05623-99980
Fax 05623-999830
e-mail: edersee-info(at)t-online.de