Nationaal park Kellerwald-Edersee een natuurlijk erfgoed van internationale allure

Roodbeukenbossen groeien wereldwijd alleen in Europa. Het eerste nationale park van Hessen beschermt tot behoud van dit natuurlijke erfgoed, in een gebied van bijna 6.000 ha het grootste onversneden Hainsimsen-beukenboscomplex van Centraal-Europa. De uitgestrekte bossen zijn niet langer gebruikt. Hier ontstaan onze “oerbossen van morgen". 

Fascinerende natuur
Roodwild en reeën leven in de diepe bossen, net als de wilde zwijnen en wilde katten. Van de zwarte ooievaar, de bonte, grijze en zwarte specht uur tot de oehoe en de bruine bosuil: Talrijke vogelsoorten broeden hier. Ook 14 soorten vleermuizen voelen zich thuis. Zeldzame kevers en paddenstoelen ontleden het rottende hout van omgevallen boomreuzen.

Wildernis ervaren met alle zintuigen
Het Nationaal Park biedt oases van stilte. Gemarkeerde paden leiden naar de eenzaamheid van uitgestrekte bossen en de schatten van het Nationaal Park. De Nationaal Park-rangers laten u graag meer zien. Zij bieden deskundige rondleidingen en het gehele jaar door een rijk en boeiend scala van belevenissen.  Meer info

Fagutop & bosschool
In het informatiecentrum over het Beukenwoud op het Wildpark Edersee kunnen ecologische relaties en interacties tussen de organismen worden onderzocht: Welke dieren leven in het bos? Wie eet wie? Wat is een koolstofcyclus? ...

Complexe vraagstukken rond de beuk worden hier met aantrekkelijke interactieve elementen, platen en computeranimaties beschouwend overgebracht. Informatie over het Nationaal Park compleet het aanbod. In de aangesloten bosschool kunnen schoolklassen en kleuterschoolgroepen, de geheimen van het bos doorgronden. 

Openingstijden:
1. Mei tot 31 Oktober: 9.00-18.00 uur
1. November tot 28 Februari: 11.00-16.00 uur
1. Maart tot 30 April: 10.00-18.00 uur
Vluchtdemonstraties van de grijpvogels: regelmatig van 01 Maart tot 15 November dagelijks behalve  maandags om 11.00 uur en 15.00 uur.

Tel. 05623-4370
Tel. Grijpvogels 05623-2230

Nationalparkamt Kellerwald-Edersee
Laustrasse 8
34537 Bad Wildungen
Tel. 05621-752490
www.nationalpark-kellerwald-edersee.de


Nationaal Parkcentrum

Direct aan de B 252 tussen Kirchlotheim en Herzhausen. Het hart van het Nationaal Park KellerwaldEdersee herbergt één van de meest innovatieve milieuexposities in Duitsland.

Met moderne technologie en multimedia-installaties worden buitengewone inzichten mogelijk in de wildernis van het Nationaal Park, die voor ons mensen anders verborgen blijven.
Op het gebied van “oerschatten van de wildernis” ervaart u de verschillende leefgebieden van het park vanuit verrassende invalshoeken.
De interactieve tentoonstellingsonderdelen in het boswerk verradende de vele kleine geheimen van de beukenbossen en hun bewoners.
In de filmkamer is een unieke 4D-zinnefilm te zien: Met de Nationaal Park-ranger maakt u een fascinerende zwerftocht door de wildernis.

Het centrum is van oktober tot maart van 10.00  tot 17.00 uur geopend, in het zomerseizoen van 9.00 tot 18.00 uur.

» Website Nationaal Parkcentrum

 

Nationalparkzentrum